Meld je aan als gastgezin

Goed om te weten: voor fase-1 hadden 300 gasthuishoudens zich aangemeld en hebben geholpen door tijdelijke opvang te bieden. Heb jij ruimte in je huis om stand-by te staan voor fase-2, voor een periode van maximaal 6 tot 8 weken? Dan kun je eraan bijdragen dat deze mensen in nood goed worden opgevangen in Nederland. Zo heeft de gemeente Utrecht de tijd om meer structurele opvang te regelen voor Oekraïeners. Deze fase gaat van start zodra een nieuwe toestroom plaatsvindt.

Heb jij één of meer bedden beschikbaar? Lees de veelgestelde vragen en meld je aan via onderstaande knop. Als je je aanmeldt, neemt een matchmaker contact met je op om het verder met je door te spreken en kan je al jouw vragen ook stellen.

Komt het tot een officiële aanmelding als gastgezin? Dan zijn een aantal dingen belangrijk om te regelen, waaronder de VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). We stemmen met je af welke gezinsleden een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) dienen aan te vragen. Deze VOG-aanvragen kun je eenvoudig online indienen bij overheidsdienst Justis met je DigiD. Hier zijn voor het gastgezin geen kosten aan verbonden.