Over ons

Wat is de Protestantse Diaconie Utrecht?

De Protestantse Diaconie Utrecht (PDU) is de centrale diaconie van de protestantse kerken in Utrecht. Er zijn 10 wijkgemeenten. Samen met deze wijkgemeenten en andere partners zet de PDU zet zich in voor o.a. daklozen, vluchtelingen, eenzame mensen en anderen in nood. Naast 6 betaalde medewerkers en ruim 50 vrijwillige diakenen zijn er vele andere vrijwilligers betrokken bij activiteiten in en voor de stad Utrecht.

De PDU heeft in het voorjaar van 2022 het voortouw genomen in de actie om gevluchte Oekraïners een tijdelijk thuis te geven. We hebben vele positieve reacties gekregen van andere Utrechtse kerken die mee willen werken. Er zijn kerken die hun kerkgebouw openstellen: zie meetingpoint. Inmiddels bestaat een prachtig groep Utrechtse vrijwilligers die helpen met allerlei activiteiten.

Veilig logeren, werken en leven

Het projectteam Utrechtse Kerken voor Oekraïne (UKvO) wil Oekraïense vluchtelingen en de vrijwilligers die met hen werken een prettige en veilige werk en leefomgeving bieden. Om die reden zijn er ook afspraken gemaakt en is er beleid ontwikkeld ter voorkoming van grensoverschrijdend gedrag. Lees er meer over in ons beleid ter voorkoming van grensoverschrijdend gedrag.

Over deze website

Deze website is begin maart 2022 opgezet voor noodopvang van Oekraïense vluchtelingen vanuit de kerken in de stad Utrecht. We blijven de website updaten als er ontwikkelingen zijn in onze afspraken en activiteiten.

Deelnemende kerken

Hieronder zie je alle deelnemende kerken van dit moment. Aansluiten kan altijd nog!