Over ons

Wat is de Protestantse Diaconie Utrecht?

De Protestantse Diaconie Utrecht (PDU) is de centrale diaconie van de protestantse kerken in Utrecht. Er zijn 10 wijkgemeenten. Samen met deze wijkgemeenten en andere partners zet de PDU zet zich in voor o.a. daklozen, vluchtelingen, eenzame mensen en anderen in nood. Naast 6 betaalde medewerkers en ruim 50 vrijwillige diakenen zijn er vele andere vrijwilligers betrokken bij activiteiten in en voor de stad Utrecht.

De PDU heeft dit voorjaar het voortouw genomen in de actie om gevluchte Oekraïners een tijdelijk thuis te geven. We krijgen steeds meer positieve reacties van andere Utrechtse kerken die mee willen werken. Ook zijn er kerken die hun kerkgebouw openstellen als meetingpoint. Inmiddels bestaat ons projectteam al uit ruim 40 Utrechtse vrijwilligers die helpen met het koppelen van vluchtelingen aan gastgezinnen, woordvoering, het opzetten van meetingpoints en communicatie. Voor meer informatie, zie ons organisatieschema.

Wil jij of jouw kerk ook meedoen? Neem contact op via mail: oekraine@diaconie-utrecht-helpt.nl

Veilig logeren, werken en leven

Het projectteam Utrechtse Kerken voor Oekraïne (UKvO) wil Oekraïense vluchtelingen en de vrijwilligers die met hen werken een prettige en veilige werk en leefomgeving bieden. Om die reden zijn er ook afspraken gemaakt en is er beleid ontwikkeld ter voorkoming van grensoverschrijdend gedrag. Lees er meer over in ons beleid ter voorkoming van grensoverschrijdend gedrag.

Over deze website

Deze website is begin maart 2022 opgezet voor noodopvang van Oekraïense vluchtelingen vanuit de kerken in de stad Utrecht. We blijven de website updaten als er ontwikkelingen zijn in onze afspraken en activiteiten.

Deelnemende kerken

Hieronder zie je alle deelnemende kerken van dit moment. Aansluiten kan altijd nog!