Veelgestelde vragen

Je kunt ons bereiken via mail op oekraine@diaconie-utrecht-helpt.nl

Vooralsnog is er alleen een regeling voor een financiële bijdrage aan Oekraïeners die in een gastgezin verblijven.

Mocht je financiële situatie je ervan weerhouden om een vluchteling in huis te nemen, mail dan naar oekraine@diaconie-utrecht-helpt.nl. Dan kijken we wat we voor je kunnen betekenen.

Dat hangt ervan af hoeveel vluchtelingen er naar Utrecht zullen komen. We kunnen hier nu nog niets over zeggen. Maar jouw beschikbaarheid geeft al een belangrijk signaal om zoveel mogelijk vluchtelingen in Nederland op te vangen. 

Jazeker, neem contact met ons op via oekraine@diaconie-utrecht-helpt.nl.

Neem contact op met oekraine@diaconie-utrecht-helpt.nl. We helpen je graag op weg.

Stuur een bericht naar vluchtelingenvragen@utrecht.nl en zij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Nee, de vluchtelingen worden niet getest op corona. Wel wordt hen – bij registratie in de Jaarbeurs – een vaccinatie aangeboden indien zij nog niet gevaccineerd zijn.

U kunt hiervoor terecht bij het Rode Kruis en Vluchtelingenwerk, die een oproep doen wanneer spullen nodig zijn. Maar het heeft de voorkeur wanneer u een donatie doet aan één van de vele hulporganisaties die in actie komen voor Oekraïense vluchtelingen.

In de komende periode plaatsen wij mogelijk wel een oproep voor spullen die nodig zijn voor de meetingpoints voor Oekraïeners in Utrecht. Houd daarvoor onze website in de gaten.

De Protestantse Diaconie Utrecht (PDU) brengt het aanbod aan slaapplaatsen voor Oekraïeners bij gastgezinnen in de stad Utrecht in kaart. U kunt zich aanmelden via ons registratieformulier.

NB: Potentiële gastgezinnen buiten de stad Utrecht worden alleen meegenomen als zij lid zijn van een kerk in Utrecht en niet te ver van de stad wonen. Wat onder ‘ver’ wordt verstaan, bepaalt de gemeente Utrecht. U kunt zich ook melden bij het gemeentehuis in uw eigen woonplaats.